maanantai 26. syyskuuta 2011

Aikuisompelija

Taas kerran aloitettu ompeluharrastus kaatuu omaan mahdottomuuteensa, ajan puutteeseen. Kivasta tekemisestä tulee pakollista puurtamista, hutiloitua jälkeä ja entistä kipeämmät niskat. Mutta mielessä pyörii koko ajan se kesällä kirpputorilta ostettu ruskea sateenkaarikangas ja kaverilta lahjaksi saatu 1970-lukulainen ammattikoulun entisen asuntolan verhokangas.



Nyt ompelukset ovat maanneet pahvilaatikossa viimeiset kaksi viikkoa, odottaen sitä sopivaa saumaa. Sitä ennen harjoitan mielikuvaompelua koko 45 minuuttia kestävän työmatkan verran. Sur rur.


sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Roinaa kontista

Tampereella pari kertaa vuodessa Aamulehden järjestämä peräkonttikirppis sai minutkin tänä aamuna liikkeelle. Odotukset eivät olleet suuret, edellisinä vuosina olin torilta ostanut vain Riihimäen lasipurkkeja. Budjetti oli nyt 20 euroa ja jotain kivaa tällä kertaa mukaani tarttuikin.


Liikuttavan retro emaliastia sopii hyvin kaikenlaiseen säilytykseen. Luumut pääsivät nyt mukaan syksyisen väriskaalansa ansiosta. Hinta kolme euroa.

Löysin myös jotain kauan etsiskelemääni. Nimittäin herkullisen värisen peltirasian joka tulvii lapsuusmuistoja. Siispä pulitin lootasta kokonaiset 7 euroa. Myyjä tiesi kertoa että 1970-luvulla kyseisessä rasiassa oli ollut myynnissä Juhla Mokkaa. Samaa perinnettähän nyt 2000- luvulla jatkavat nämä hienot peltiset kahvipurkit.

Huikeat värit!

Huikeat värit nämäkin!
Ja tietenkin ostin yhden Riihimäen keittiötölkin. Hintahaitari oli laaja kuudesta eurosta kahteentoista euroon. Minä maksoin omastani kuusi euroa. Ja budjetti riitti, taskunpohjalle jäi vielä neljä euroa!

maanantai 5. syyskuuta 2011

Onnentytöt

Kaksi ystävääni täytti vuosia menneenä viikonloppuna. Hyvä syy siis askartelulle. Kaikki paperit ja pahvit, liimat ja paljetit ovat erinäisissä pahvirasioissa sikin sokin asuntoa odottamassa loppusijoituspaikkaansa. Löysin vähän sitä sun tätä ja kaikesta syntyi kaksi mobilea.



Tykästyin askarteluni tuloksiin niin, että ajattelin muistaa muitakin ystäviäni tulevana jouluna samanhenkisillä koristeilla. Juuri tälläisiin töihin voi käyttää kaikki piirrokset joita syntyy luonnoslehtiön sivuille, mutta jotka ovat irrallisia mistään kokonaisuudesta. Ja niitähän riittää...

Jotain hevoselta unohtui... Häntä nimittäin.

Origamitähti joka roikkui aiemmin keväällä olohuoneen koristeena.


Säätyttö.