torstai 17. toukokuuta 2012

Suunnittelua sadepäivänä

Kun yksi huonekalu (pinnasänky) viedään lastenhuoneesta varastoon, paikalle tuodan kipin kapin sohva työhuoneesta. Makuuhuoneesta raahataan vanha penkki keskelle olohuonetta ja ollaan ihmeissään kun ei aiemmin tajuttu mokoman soveltuvuutta sohvapöydäksi. Vanha sohvapöytä ei mahtunut kunnolla edelliseen asuntoon eikä mahtunut nykyisenkään. Pitää vaihtaa vielä lastenhuoneesta lipaston ja hyllyn paikkaa. Lumipallo lähti lapasesta vapaapäivänä ja pyörii pyörimistään.
Muksun päiväunien aikaan katsotaan Blogistanian jakso YLE Areenasta ja huokaillaan ihastuksesta kun bloggarijengi tuunaa hienoja säilyttimiä. Samassa tajutaan että itsellänikin on samoja Ikean vanerilaatikoita keittiön hyllyn päällä. Ja miten onkaan unohtanut näiden mahtavien lootien olemassaolon.

Heti huomenna vanerilaatikkokaupan kautta kotiin, loodaan pyörät alle ja sisustuslehdille on oma säilytyslaatikkonsa. Mahtuu kätevästi penkin allekin alta pois. Värivaihtoehtona turkoosi tai keltainen. Tai pinnan voisi päälystää vanhoilla tapeteilla. Tai...



Samassa hässäkässä maalaan kyllä terassille yhden vanhan pinnatuolin joka lojuu sateessa. Keltaiseksi. Eikös niin sanota että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?


sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Lippulappuja

Taannoin työpaikalla pidetyt designmyyjäiset saivat aikaan pientä vipinää myyjäisiä edeltävänä iltana. Vaikka aikaa suunnitteluun ja toteutukseen oli ollut yli kuukausi, paahdoin järjestelyjen parissa pitkälti yli puolen yön. Lopuksi piti tietenkin hinnoitella työt ja olin ajatellut suunnitella hintalaput tuotteilleni. Hintalappujen suunnitteluhan on lähes yhtä kivaa kuin itse tuotteiden tekeminen. Päätin kuitenkin luopua maailman hienoimmista hintalapuista kun kello läheni yhtä yöllä.

Pengoin paperilaatikkoa ja kaikki A4 arkit olivat vain yksinkertaisesti väärän värisiä. Räikeitä ja rumia.Näppeihini sattui vanha virolainen satukirjanen jonka joskus opiskeluaikoina sain luokkakaveriltani. Paperi oli vanhaa ja pehmoista, värit hehkuvia. Arkki printteriin ja tiedot siitä mitä ja kuinka monta euroa tulostumaan. Vielä kuvioleikkurilla viimeistely ja narunpätkä kiinnitystä varten.



Kirjan paperi ja värit olivat niin kauniit että jätin muutaman arkin tulostamatta. Taidan suunnitella jonkun jutun ihan paperin ehdoilla. Muutama kehystetty printti voisi olla kaunis vaikka lastenhuoneessa..


tiistai 1. toukokuuta 2012

Toukokuun ensimmäinen päivä

Siitä että himmeli viedään pation koristeeksi, tietää että on kevät.



Muutenkin on viime aikoina viritelty terassia kevätkuntoon ja viritystalkoot jatkuvat. Nyt  oikealla paikalla ovat vasta pöytä ja tuolit. Himmeli saa keikkua katossa niin kauan kuin kestää kesäiset sateen puuskat. Syksyn pimetessä koristeesta löytyy paikat neljälle kynttilälle.




Uudessa kodissa on nyt asuttu viisi kuukautta ja suora yhteys ulkoilmaan tuntuu riemastuttavalta. Vanhan asuntomme hyviä puolia oli tunnelma, mutta ei käytännöllisyys. Tämä asunto on uudiskohde. Kaikki toimii ja tunnelmaakin saadaan kunhan pääsen tapettikaupoille. Arkielämän pyörteissä suuremmat sisutusponnistukset ovat saaneet jäädä odottamaan sopivaa ajankohtaa, eli lomaa.
Virkattu pitsimatto on työkaverin tekemä. Tarttui mukaan työpaikan myyjäisistä. Onnistunut tapahtuma kaiken kaikkiaan.

Tässä on juuri nyt hyvä näin, aamuauringossa kahvikupin kera.